Supervisie in groep voor leidinggevenden

      
Groeien samen met andere leidinggevenden

Leidinggeven is een uitdagend vak, waarbij je soms weinig feedback krijgt over je aanpak. Dat betekent dat je niet altijd weet wat wel werkt en wat niet. En dat je bent aangewezen op uitproberen, bijsturen en hopen dat het de volgende keer beter lukt. 

Aarzel je over de stappen die je moet zetten of ben je niet zeker of je het goed aanpakt?

Loop je vast met een medewerker of krijg je jouw team niet mee in een verandering? Ben je benieuwd naar hoe andere leidinggevenden soortgelijke moeilijkheden aanpakken? En wil je sneller groeien als leidinggevende aan de hand van professioneel advies en feedback? 

Dan kan je bij tweetakt terecht voor supervisiegroepen voor leidinggevenden. Dat is een dynamische manier van instant leren in een kleine groep van maximaal 3 deelnemers en met begeleiding van een supervisor.
 

Een mix van tips en inzicht 

Supervisie combineert advies en coaching. Je supervisor analyseert samen met jou en de andere deelnemers het probleem of de uitdaging waar je voor staat. Je wordt geholpen om daar anders en breder naar te kijken en zelf oplossingen te zoeken. Tegelijkertijd krijg je concrete suggesties en tools die inzicht geven en helpen om anders te kijken. Je reflecteert over je aanpak en stijl en krijgt daarop feedback. Zo schakel je een versnelling hoger in jouw ontwikkeling en groei als leidinggevende.

De supervisor is steeds een professional met ervaring in leidinggeven, die spreekt uit ervaring en expertise. Dit mag je verwachten...

  • Elke sessie vertrekt vanuit jouw vragen en uitdagingen uit de groep.
  • Je verruimt je blik door input van andere leidinggevenden.
  • Je zet je brein aan het werk om cases van anderen aan te pakken.
  • Je krijgt gerichte feedback en advies van je supervisor.
  • Je zet meteen stappen vooruit.
  • Je wordt sterker en leert sneller.
  • Je krijgt meer inzicht in jezelf, jouw rol als leidinggevende en de context waarin je werkt.
  • Je gaat met concrete oplossingen en handvaten naar huis.
     

Een wederzijds engagement

Je supervisor ondersteunt en begeleidt je op de best mogelijke manier. Van jou verwachten we dat je mee de agenda bepaalt, reflecteert, jezelf kritisch in vraag stelt, cases voorbereidt en je goede voornemens uitprobeert. Je geeft bovendien zelf aan wanneer de aanpak of doelen bijgesteld moeten worden of het traject kan worden afgerond.
 

Supervisie in groep

We werken met supervisiesessies van een halve dag. Je kan kiezen worden voor losse sessies of voor een traject met 4 tot 8 sessies gespreid over een jaar. Zo zorgen we ervoor dat je de mogelijkheid hebt om inzichten en nieuwe inzichten meteen toe te passen in de praktijk. Je supervisor is tussendoor bereikbaar voor vragen en feedback.
 

Interesse?

Mail ons je vraag. Eén van onze medewerkers contacteert je om die samen te bekijken. Dat duurt ongeveer een half uur en is gratis en vrijblijvend.

 

Contacteer ons voor meer informatie

   

Binnenkort in open aanbod

08/10/2024

Coachend en resultaatgericht leidinggeven

Antwerpen, 3 sessies. Reeks op dinsdagen 8/10, 22/10, 3/12. Met individuele sessie.

09/10/2024

Boeiend en ontspannen presenteren

Antwerpen, 2 sessies. Inspirerende tweedaagse op woensdag 09/10 en 06/11/2024.

07/11/2024

Coachend en resultaatgericht leidinggeven

Gent, 3 sessies. Reeks op donderdagen 7/11, 21/11 en 12/12/2024. Met individuele sessie.

Getuigenissen

Dries Van Dyck
Coördinator • Kras Jeugdwerk

Ik volgde een driedaagse rond coachend leidinggeven. Het was een zeer leerrijke opleiding die erg op de praktijk gericht was. Ik kreeg zeer veel info en omdat ik die info steeds kon toepassen op mijn eigen praktijk kreeg ik veel energie van deze opleiding. Ik ging elke dag huiswaarts met concrete to do's als leidinggevende.

Eefje Lepère
Vormingsverantwoordelijke • Zwijndrecht

De opleidingen waren een schot in de roos. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Bijna iedereen had wel iets bijgeleerd. Een echte aanrader. 

Sabrina Dal Zotto
HR Coördinator • de Rand

De opleiding coachend leidinggeven (...) vormde een mooi geheel met zeer praktische methodes/tips die je vrijwel direct kunt gebruiken. 

Goia Ruthe
Consulente • Het Poetsbureau

De opleiding was een echte eyeopener. Heel leerrijk en interessant. Zeker aan te raden!

Isabel Van de Weyenberg
Project Leader • Flanders Make

Coachend leidinggeven was één van de meest toepasbare opleidingen die ik al gevolgd heb. De cursus was goed opgebouwd, met telkens enkele weken ertussen zodat je tijd had om toe te passen wat je had opgepikt in de les.

Ferdi Sutcu
Regional Manager • DSM Keukens

Zeer leerrijk. Opleiding op maat van je eigen werkomgeving/werksituaties. Zeer praktijkgericht. Een echte aanrader.

Karolien De Mot
Kantoorverantwoordelijke • Sodalis

Op drie dagen tijd heb ik enorm veel bijgeleerd over leiderschap, management en coaching. Het lukt me eindelijk om weerstand te counteren en veranderingen te realiseren in mijn team.

Inge de Wolf
Leidinggevende • Formaat vzw

Ik volgde de opleiding coachend leidinggeven bij tweetakt en ik ben heel tevreden. De opleiding is heel praktijkgericht, en direct toepasbaar tijdens mijn dagelijks werk. De driedaagse bood een goed evenwicht tussen de theorie en oefeningen om hiermee in de groep aan de slag te gaan. Een aanrader voor startende en ervaren leidinggevenden.

Inge Hernie
Study Manager • Valesta

De principes werden heel helder gebracht, met veel direct bruikbare tips. Een heel leerrijk moment was het coachen in kleine groep. Een aanrader. Ik kijk uit naar het opvolgmoment dat inbegrepen is bij deze cursus.

Shanna François
Projectmedewerker HR • UZ Gent

Als startende leidinggevende vind ik de opleiding Coachend leidinggeven heel zinvol: we zagen telkens kort een theoretisch kader om dan in duo’s een situatie waarmee we in realiteit geconfronteerd worden, voor te bereiden en te oefenen.