Individuele coaching voor leidinggevenden

  
Loop je vast met je medewerkers of team?

Je leest wel eens dat leidinggeven een roeping is. Tegelijkertijd is het ook een vak dat je moet leren. En iets waarbij je vroeg of laat tegen kleine of grote problemen of uitdagingen aanloopt. 

Twijfel je of je aanpak wel werkt? Loop je vast met een medewerker of krijg je jouw team niet mee in een verandering? Wil je zaken bewuster en doordachter aanpakken, zodat je zeker weet dat je het juiste effect bereikt? 

Dan kan je terecht in een individueel coachingstraject.
 

Groeien als leidinggevende

Individuele coaching zorgt ervoor dat je sterker wordt als leidinggevende. Je krijgt meer zelfinzicht en zelfvertrouwen. Jouw coach helpt je en daagt je uit om breder te kijken, andere oplossingen te vinden en stappen te kunnen en durven zetten. Dit mag je verwachten...

  • Je krijgt continu feedback.
  • Je werkt met eigen vragen en praktijkvoorbeelden.
  • Je ziet meer opties, kansen en mogelijkheden.
  • Je durft te experimenteren.
  • Je wordt zelfzekerder in je aanpak.
  • Je vindt concrete oplossingen.
  • Je zet écht stappen vooruit.
  • Je groeit sneller.
     

Een wederzijds engagement

Je coach ondersteunt en begeleidt je op de best mogelijke manier. Van jou verwachten we dat je mee de agenda bepaalt, reflecteert, jezelf kritisch in vraag stelt, cases voorbereidt en je goede voornemens uitprobeert. Je geeft bovendien zelf aan wanneer de aanpak of doelen bijgesteld moeten worden of het traject kan worden afgerond.
 

Opbouw van een individueel traject

Meestal werken we met coachingssessies van anderhalf uur, afhankelijk van de doelstellingen en het verloop van de sessie. Er worden sessies ingepland om de 2 of 3 weken. Zo zorgen we ervoor dat je de mogelijkheid hebt om inzichten en nieuwe vaardigheden uit te proberen in de praktijk. Je coach is tussen de sessies bereikbaar voor vragen en feedback.
 

Op vraag van je eigen leidinggevende

Individuele coaching kan ook gebeuren op vraag of in samenspraak met je eigen leidinggevende. Dat betekent dat jullie samen bepalen waar je in de sessies aan moet werken.

In dat geval plannen we als eerste stap een afstemmingsgesprek met jou, je leidinggevende en de coach.

Jouw coach ondersteunt je daarna om de afgesproken doelen te bereiken. De inhoud en methodiek worden gekozen op basis van wat je exact nodig hebt.
 

Interesse?

Mail ons je vraag. Eén van onze medewerkers contacteert je om die samen te bekijken. Dat duurt ongeveer een half uur en is gratis en vrijblijvend.

 

Contacteer ons voor meer informatie

 

Aanbod Individuele coaching voor leidinggevenden

Binnenkort in open aanbod

08/10/2024

Coachend en resultaatgericht leidinggeven

Antwerpen, 3 sessies. Reeks op dinsdagen 8/10, 22/10, 3/12. Met individuele sessie.

09/10/2024

Boeiend en ontspannen presenteren

Antwerpen, 2 sessies. Inspirerende tweedaagse op woensdag 09/10 en 06/11/2024.

07/11/2024

Coachend en resultaatgericht leidinggeven

Gent, 3 sessies. Reeks op donderdagen 7/11, 21/11 en 12/12/2024. Met individuele sessie.

Getuigenissen

Karolien De Mot
Kantoorverantwoordelijke • Sodalis

Op drie dagen tijd heb ik enorm veel bijgeleerd over leiderschap, management en coaching. Het lukt me eindelijk om weerstand te counteren en veranderingen te realiseren in mijn team.

Isabel Van de Weyenberg
Project Leader • Flanders Make

Coachend leidinggeven was één van de meest toepasbare opleidingen die ik al gevolgd heb. De cursus was goed opgebouwd, met telkens enkele weken ertussen zodat je tijd had om toe te passen wat je had opgepikt in de les.

Dries Van Dyck
Coördinator • Kras Jeugdwerk

Ik volgde een driedaagse rond coachend leidinggeven. Het was een zeer leerrijke opleiding die erg op de praktijk gericht was. Ik kreeg zeer veel info en omdat ik die info steeds kon toepassen op mijn eigen praktijk kreeg ik veel energie van deze opleiding. Ik ging elke dag huiswaarts met concrete to do's als leidinggevende.

Sabrina Dal Zotto
HR Coördinator • de Rand

De opleiding coachend leidinggeven (...) vormde een mooi geheel met zeer praktische methodes/tips die je vrijwel direct kunt gebruiken. 

Ferdi Sutcu
Regional Manager • DSM Keukens

Zeer leerrijk. Opleiding op maat van je eigen werkomgeving/werksituaties. Zeer praktijkgericht. Een echte aanrader.

Eefje Lepère
Vormingsverantwoordelijke • Zwijndrecht

De opleidingen waren een schot in de roos. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Bijna iedereen had wel iets bijgeleerd. Een echte aanrader. 

Goia Ruthe
Consulente • Het Poetsbureau

De opleiding was een echte eyeopener. Heel leerrijk en interessant. Zeker aan te raden!

Shanna François
Projectmedewerker HR • UZ Gent

Als startende leidinggevende vind ik de opleiding Coachend leidinggeven heel zinvol: we zagen telkens kort een theoretisch kader om dan in duo’s een situatie waarmee we in realiteit geconfronteerd worden, voor te bereiden en te oefenen.

Inge Hernie
Study Manager • Valesta

De principes werden heel helder gebracht, met veel direct bruikbare tips. Een heel leerrijk moment was het coachen in kleine groep. Een aanrader. Ik kijk uit naar het opvolgmoment dat inbegrepen is bij deze cursus.

Inge de Wolf
Leidinggevende • Formaat vzw

Ik volgde de opleiding coachend leidinggeven bij tweetakt en ik ben heel tevreden. De opleiding is heel praktijkgericht, en direct toepasbaar tijdens mijn dagelijks werk. De driedaagse bood een goed evenwicht tussen de theorie en oefeningen om hiermee in de groep aan de slag te gaan. Een aanrader voor startende en ervaren leidinggevenden.