Zo werken rollenspellen echt

Toen ik begon als trainer, vond ik rollenspellen een ongelooflijk gedoe. Niemand leek er zin in te hebben, maar als je er geen doet, heeft iedereen ze gemist. Bovendien is het inzetten van rollenspellen een riskante onderneming. Voor je het goed en wel beseft, zit je opgescheept met weerstand, theatrale tegenspelers en chaotische subgroepjes. En deelnemers die teleurgesteld vertellen dat het in de praktijk toch anders werkt.


Beter met de Galan

De methode van Karin de Galan bracht daar verandering in: ze zorgt ervoor dat deelnemers echt gaan leren en je als trainer bewust en ontspannen werkt. De boeken van de Galan geven bovendien enorm veel bagage. De vakopleiding van haar ‘School voor Training’ wordt nog niet in België georganiseerd, maar is absoluut de verplaatsing waard.


Zo werken rollenspellen ècht

In haar nieuwe boek 'Zo werken rollenspellen ècht', leert De Galan je hoe het moet. Het boek slaagt erin op een eenvoudige, toepasbare en heldere manier uit te leggen hoe je rollenspellen gericht en effectief kan gebruiken. Je leert deelnemers feedback geven, omgaan met weerstand, subgroepjes begeleiden en gericht nabespreken. Bovendien leer je hoe je rollenspellen kan inzetten om deelnemers te motiveren bij het begin van een training.

Als kers op de taart vind je achteraan het boek 22 lastige situaties en hoe je er het beste mee omgaat. Handig als je met een vraag zit en geen tijd hebt om het hele boek opnieuw te gaan doorlezen.

'Zo werken rollenspellen echt' is een must voor elke beginnende of ervaren trainer. Je doet er jezelf en je deelnemers een enorm plezier mee…


Benieuwd?

Meer info over Karin De galan vind je hier: www.schoolvoortraining.nl. Het boek kan je bestellen via Bol.com.