Werken aan sterke en performante teams

Een team dat sputtert? 

Geroddel op de werkvloer, collega's die mopperen dat de afspraken 'niet duidelijk zijn', de telefoon die blijft rinkelen als iemand er even niet is of weerstand zodra je als leidinggevende iets wil veranderen. Het één misschien al wat vervelender dan het ander, maar vaak zijn ze symptomen van hetzelfde probleem. Dat geldt trouwens ook voor een feedbackcultuur die maar niet aanslaat of een verzuurde sfeer die je niet weggewerkt krijgt.

 

Werken aan sterke teams

In deze dagsessie ontdek je waarom de samenwerking in je team soms minder vlot loopt en hoe je daar verandering in kan brengen. Zelfs als je team helemaal in de touwen hangt, geeft deze sessie helder inzicht in de oorzaken en oplossingen. Heb je al een performant en fijn samenwerkend team? Dan ontdek je in deze sessie waar dat mee te maken heeft en hoe je dat kan verankeren voor de toekomst. 

De inzichten uit de voormiddag pas je meteen toe op het team waar je leiding aan geeft. Je krijgt gericht advies van de consultant die de sessie begeleidt en werkt op basis daarvan concrete acties uit. Drie en zes weken na de sessie bespreek je de vorderingen met de begeleider. 

 

Doelgroep

De sessie 'Werken aan sterke teams' is bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders, people managers en stafmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor HR of organisatieontwikkeling.

 

Effect

Na afloop heb je een glashelder inzicht in wat een team goed doet samenwerken. Je hebt een analyse gemaakt van je eigen team en hebt concrete ontwikkel- en verbeteracties uitgewerkt. je krijgt advies op maat van jouw team of organisatie.

 

Programma

 
De essentie van een performant team

Je team draait niet helemaal zoals het moet. Of je hebt het gevoel dat er (nog) meer inzit. Waar heeft dat dan mee te maken? Hoe kom je de echte oorzaken op het spoor? En wat doe je als je vermoedt dat de oorzaken buiten het team zelf liggen?

 • De teamsmiley®: vier voorwaarden voor een sterke samenwerking
 • Weg van symptoombestrijding
 • De impact van verandering

  

Groepsdynamica en teamontwikkeling

De teamsmiley is een eenvoudige en doeltreffende manier om naar je team te kijken. En hij is moeiteloos te linken aan andere modellen van groepsdynamica en groepsontwikkeling. In deze volgende stap, diepen we de voorwaarden voor een goed werkend team verder uit en ontdek je hoe je daar maximaal op kan inspelen.

 • Groepsdynamica en teambuilding volgens Tuckman
 • Weten wat je team nodig heeft
 • Van hopen naar weten: werken aan echte impact

  

Een plan van aanpak

Met de teamsmiley en de inzichten over groepsdynamica in je achterzak, worden meteen een pak valkuilen en kansen in je eigen team zichtbaar. Door je team minutieus en systematisch tegen het licht te houden, ontdek je waar de meeste winst te rapen valt. En waar je best mee begint.

 • Jouw team doorgelicht
 • Adviesronde door de begeleider/consultant
 • Een plan van aanpak op maat van jouw team

  

Je rol als leidinggevende juist inzetten

Iedere leidinggevende heeft zijn of haar eigen voorkeurstijl en sterktes. Dat matcht niet altijd met wat je team op dat moment nodig heeft. In dit laatste luik, leer je hoe je jouw eigen stijl gerichter en bewuster kan inzetten. Je ontdekt daarnaast hoe je jouw team zo pijnloos mogelijk door veranderingsprocessen kan loodsen.

 • Jouw voorkeurstijl in beeld
 • Matches en mismatches met jouw stijl
 • Begeleiden van verandering

  

Groepsgrootte en tijdsinvestering

Bij deze sessie zit je in een groep van maximaal 9 deelnemers. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte is voor advies op maat van jouw team. De sessie duurt een dag. Na drie en zes weken volg je de vorderingen op met de begeleider. Reken op een totale investering van 9 uur.

 

Open aanbod: geplande sessies

Deelnemen aan deze sessie kan in ons open aanbod. Schrijf je vandaag nog in, het aantal plaatsen is beperkt!

Antwerpen | 17/10/2018

Wanneer? Woensdag 17 oktober 2018, van 9.30 tot 17.00 uur.

 

Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Alle informatie over bereikbaarheid, vind je hier.

 

Begeleider / consultant van deze sessie is Tom Iterbeke.

 

Kostprijs? Meedoen aan de sessie 'Werken aan sterke teams' kost €450 inclusief advies op maat, lunch, individuele opvolging en exclusief 21% BTW. Deze sessie komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

 

Vroegboekkorting Tot en met 17 augustus 2018 kan je inschrijven met 10% vroegboekkorting (niet combineerbaar met andere kortingen) en betaal je slechts €405 + btw.

 

Inschrijven kan via onze website. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@tweetakt.be.

 

Inschrijven